Actualitate

Pe ce buget se bazează, în 2023, municipiul Buzău. Primăria a făcut public proiectul de venituri și cheltuieli

Noul an începe cu o premieră pentru Primăria municipiului Buzău. Proiectul de buget pentru 2023 a fost pus în dezbatere publică chiar în prima zi lucrătoare din an, astfel că la începutul lunii februarie  va fi suspus aprobării Consiliului Local.

”Este o veste extraordinară că vom avea buget la timp pentru că Parlamentul a aprobat acest buget, la propunerea Guvernului, și a fost promulgat de președinte . Noi suntem obligați de lege ca în 15 zile după promulgare să-l punem în dezbatere și pe 2 februarie, la 30 de zile, îl vom supune aprobării în Consiliul Local”, a spus Constantin Toma.

Potrivit documentului postat pe site-ul Primăriei, bugetul se ridică la 677 de milioane de lei. Suma este mai mare decât anul trecut.

”Din ceea ce vedeți că s-a pus în dezbatere publică, vom avea un buget mai mare decât anul trecut ceea ce este un lucru pozitiv. Și dacă adăugăm și banii de la fonduri europene și din credite, vom avea un buget pentru investiții cel puțin la nivelul anului trecut”, a mai spus primarul municipiului Buzău.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

În ceea ce privește repartizarea banilor pe capitole, cea mai mare parte din buget a fost direcționată către transporturi, respectiv 223 de milioane de lei. Pentru învățământ a fost repartizată suma de 35 milioane de lei, iar pentru cultură, recreere și religie 41 de milioane de lei. Sănătatea a primit anul acesta 11 milioane de lei, iar protecția mediului 34 de milioane de lei.