Actualitate SĂNĂTATE

(UPDATE) Pe început de val cinci, preșcolarii și elevii din clasele primare, revin la cursuri, fără a fi testați. Zeci de elevi au trecut deja în online

Update. Situația cursurilor din școlile și grădinițele buzoiene este într-o dinamică asemănătoare evoluțiilor epidemiologice. O informație de ultim moment arată că o clasă de gimnaziu de la Școala generală ”George Emil Palade” din orașul Buzău trece în online.

O situație actualizată arată, luni la prânz, că șase unități de învățământ și-au trimis copiii în online, după confirmarea unor cazuri de îmbolnăvire. Școlile se regăsesc în tabelul de mai jos:

Elevii din ciclul primar și preșcolarii revin, de astăzi în bănci, după ce, cu o săptămână în urmă, s-au reluat cursurile la ciclurile gimnazial și liceal. Noua săptămână începe fără testare în școli, pentru că stocurile de teste de salivă nu pot fi refăcute de Guvern, din cauza licitației blocate. Doar elevii de învățământ primar și preșcolarii care au primit teste în decembrie, pot fi testați.

Între timp, la Buzău a fost confirmată apariția tulpinii Omicron, iar tot mai mulți elevi trec în online.

Luni dimineață, Inspectoratul Școlar Județean anunță că se fac cursuri online în cazul a trei clase de la unități din municipiul Buzău. Este vorba despre două clase de liceu de la Colegiul Mihai Eminescu și una de gimnaziu de la Colegiul B.P. Hașdeu.

În total, la nivelul județului, sunt 85 de elevi care fac cursuri din fața calculatorului, ca urmare a confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, în clase de învățământ liceal sau gimnazial.