Actualitate

Radiografie la minut a spitalelor pregătite pentru COVID-19. Imagini din secția ATI amenajată la Nehoiu pentru cazuri critice

Spitalele care vor funcționa pentru preluarea pacienților COVID-19 în valul cinci al pandemiei sunt pregătite pentru un număr în creștere de internări. Deocamdată, singurele unități care au în saloanele COVID-19 pacienți Sunt Spitalul Județean și cel de la Râmnicu Sărat. Medicii din Spitalul Județean de Urgențe tratează 26 de bolnavi COVID-19, internați în secțiile Boli Infecțioase și Pneumologie, dar și trei pacienți în stare gravă, aflați la ATI.

La Râmnicu Sărat sunt internați 13 pacienți confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2. Printre aceștia este și un bebeluș în vârstă de 11 luni. Din cele 13 cazuri, opt sunt forme medii de boală, iar trei sunt severe, doi bolnavi aflându-se la Anestezie-Terapie Intensivă.

La Nehoiu, ultima unitate spitalicească din județ transformată în spital COVID-19, în valul patru al pandemiei, nu sunt pacienți, dar sunt intensificate demersurile pentru a fi dată în funcțiune stația de oxigen. Aceasta va funcționa într-o clădire exterioară spitalului, reamanajată. Stația de oxigen va asigura livrarea către 14 prize, aferente unui număr de tot atâtea paturi, dintre care 10, în salonul ATI și patru, în sălile de operații.

După pandemie, conducerea spitalului vrea să continue proiectul și să asigrue prize de oxigen și în celelalte saloane ale unității medicale.

La Smeeni, sunt internați, în acest moment, doar apcienți post Covid. Unitatea are disponibile 10 paturi. Celelalte 35 sunt paturi destinate paciențilro post COVID și celor cu boli în stadii terminale.