Actualitate

PENTRU PRIMA DATĂ, ASTĂZI, ARE LOC O ETAPĂ SPECIALĂ A EVALUĂRII NAȚIONALE. Câți elevi intră în examen

Pentru prima dată în istoria Evaluării Naționale, luni, 29 iunie, are loc o etapă specială a acestui examen. La nivelul întregii țări, s-au înscris pentru această etapă 216 elevi, 15 dintre ei fiind de la Buzău. Până la ora postării acestei știri, în clase ajunseseră 9 dintre copii înscriși, însă se intră încă în sala de examen.

Probele susținute luni, 29 iunie, sunt special organizate pentru copiii care au fost în izolare la domiciliu, din cauza coronavirusului. Copii ai căror părinți s-au întors din străinătate ori au fost contacți ai unor cazuri confirmate  și a fost nevoie de izolare pentru 14 zile, ori elevi care la momentul primei sesiuni erau în spital pentru alte afecțiuni ori au boli cronice iar riscul contractării noului virus și a dezvoltării unor complicații este mai mare pentru ei.

La Buzău, examenul se susține la Școala generală nr.2  din cartierul Nicolae Titulescu.

Luni este proba la română iar marți cea la matematică.

 În sesiunea specială se vor respecta aceleaşi norme de distanţare şi dezinfectare ca la sesiunea precedentă pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Primele rezultate se vor  afişa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen, numele candidaţilor fiind aninimizate.

Contestaţiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.