Actualitate

(UPDATE) PRIMUL VAL DE CANICULĂ, LA BUZĂU, VINE LA PACHET CU PLOI ȘI VIJELII. Ce ne așteaptă

UPDATE: Meteorologii au actualizat avertizările de vreme rea şi anunţă că, luni de la ora 14.00 până la ora 19.00, va fi cod portocaliu în judeţele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna şi în zona montană a judeţelor Prahova, Braşov, Harghita, Neamţ şi Suceava. Inițial, Buzăul era sub cod galben de ploi și vijelii.

Vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 30 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp”, anunţă meteorologii.

ȘTIRE INIȚIALĂ: După un week-end canicular, Buzăul intră din nou sub incidența unui cod galben de vreme instabilă, cu ploi și vijelii. Atenție însă. temperaturile ridicate se mențin iar joi sunt așteptate până la 35 de grade Celsius.

Conform ANM, de luni de la ora 10.00 și până marți la aceeași oră, se vor înregistra ploi, cu tunete și fulgere, grindină și vânt puternic. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metro pătrat și pe arii restrânse 40-60 de litri pe metru pătrat.

Pe de altă parte, vom avea parte de caniculă. Cel puțin la câmpie, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

La Buzău, sunt așteptate toată săptămână temperaturi de peste 33 de grade, maximum fiind prognozat joi când s-ar putea înregistra 35 de grade Celsius la umbră.