Actualitate

A început comerțul ilegal cu petarde și artificii. Primele dosare penale, la Buzău (VIDEO)

Doar câteva săptămâni ne mai despart de sărbătorile de iarnă, așa că au început să apară în piețe și comercianții de petarde și artificii. Mulți dintre ei, însă, scot marfă la vânzare fără a fi autorizați în acest sens. Printre ei, și doi frați din Podgoria, prinși de polițiști cu nu mai puțin de 65 de kg de articole pirotehnice asupra lor.

Cei doi frați, unul de 16 ani, celălalt de 27, mergeau să vândă petarde și artificii în piețe din zona Râmnicu Sărat, la marginea drumului sau în diverse zone aglomerate. În municipiul Râmnicu Sărat i-au găsit și polițiștii, în timp ce tinerii erau în căutare de clienți. Cei doi aveau un stoc important de produse:  1100 de articole pirotehnice, cu o greutate totală de 65 de kg. 

„În urma verificărilor au fost depistați 2 tineri de 27 și 16 ani, ambii din Podgoria, având asupra lor mai multe articole pirotehnice, pe care ar fi intenționat să le comercializeze. Polițiștii au descoperit 1100 de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 şi F3, cu o greutate totală de 65 de kg, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor,” se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

Pentru că nu aveau nicio autorizație care să le dea dreptul să vândă astfel de produse, toată marfa a fost confiscată de polițiști. În plus, cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În fiecare an, foarte multe persoane ajung la spital în urma accidentelor suferite în urma folosiri materialelor pirotehnice. În anul 2020, nu mai puțin de 80 de români au avut nevoie de intervenție medicală din această cauză.