Actualitate Social

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI. Ce firme sunt vizate

Percheziții marți dimineață în Buzău, în Capitală și în alte județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de constructive

Aproximativ 100 de poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti descinc în 28 locații urmând a duce la audieri mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Descinderile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmboviţa şi Ialomiţa. 

Din cercetări a reieşit că  în cursul anului 2016, administratorii unor  firme ce activează,  în principal, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie, ar fi înregistrat  în contabilitate achiziţii de bunuri şi servicii în valoare de aproximativ peste 4.000.000 de lei de la firme fantomă. Totodată,  persoanele bănuite  ar  fi transferat aproximativ 4.500.000 milioane de lei din contul firmelor cu comportament tip ,,fantomă,, în contul unor firme din Turcia.   Prejudiciul estimat este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

La perchezițiile de marți dimineață participă poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie  din Judeţele Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa şi Buzău.