Actualitate

Percheziții la Buzău într-un dosar de proxenetism, spălare de bani și evaziune fiscală

Au fost percheziții, astăzi, în Buzău. Polițiștii au descins la 21 de adrese, acțiunea fiind parte dintr-un dosar de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, bănuiții din dosar ar fi exercitat presiuni asupra unor femei în vederea practicării prostituției, cu scopul de a câștiga bani în urma lor. Acestea erau obligate să se prostitueze în Austria, Germania și Olanda. Ele erau racolate prin cunoscuta metodă „loverboy”, iar banii câștigați erau investiți în bunuri imobile și autoturisme de lux.

Polițiștii buzoieni au cooperat cu autoritățile judiciare din celelalte state. Perchezițiile s-au desfășurat în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1 milion de euro.

Potrivit unor surse din anchetă, perchezițiile au avut loc la mai mulți râmniceni, afacerea fiind coordonată de o familie. Doi bărbați ar fi capii întregului grup infracțional, aceștia având antecedente penale. În anul 2000 ar fi fost condamnați în Franța pentru aceleași ilegalități, având interdicție de a intra în țară.

„Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează biroul de presă al IPJ Buzău