Actualitate

(Video) Bebeluș de o lună, mort la UPU Buzău

Tragedie pentru o familie din Buzău. Bebelușul lor de nici o lună a murit la Unitatea de Primiri Urgențe. Medicii iau în calcul ca posibilă cauză a decesului inclusiv virusul gripal. Alertă este și la Direcția de Sănătate Publică, unde până în prezent au fost înregistrate șase decese din cauza gripei, ultimele patru fiind raportate doar în ultima săptămână.

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, când fetița, în vârstă de o lună, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgență. Bebelușul era în comă. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, fetița a decedat.

”Din păcate, avem înregistrat un deces, la un nou-născut în vârstă de o lună. Pe data de 11 ianuarie, bebelușul a fost transportat cu Ambulanta de la domiciliu, în stare foarte gravă (sepsis, comă). La sosirea în U.P.U. – SMURD, bebelușului i s-au acordat îngrijiri medicale. La aproximativ 50 de minute de la sosire, nou-născutul a intrat în stop cardio respirator. Echipa medicala l-a resuscitat, conform protocolului. S-a luat legătura cu Spitalul “Marie Curie” din Capitala, în vederea unui transfer, însă acesta nu s-a mai putut realiza, deoarece micuța a intrat din nou în stop cardiorespirator. Dupa manevre intense de resuscitare, nou-născutul nu a răspuns, fiind declarat decesul”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

Potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, se ia în calcul varianta ca bebelușul să fi avut virusul gripal, care ar fi putut agrava starea copilei, născută, din afirmațiile medicilor, și cu alte probleme medicale.

”Cazul a fost preluat de către S.J.M.L. Buzău. S-a efectuat necropsia, în vederea stabilirii cauzei decesului. S-au preluat probe iar acum așteptăm rezultatul pentru a se stabili cauza exactă a decesului. Precizăm ca nou-născutul provine dintr-o sarcină neinvestigata, cu suferință neonatală”, a mai spus Adriana Bunilă.

Cazul este și în atenția medicilor epidemiologi care în prezent trag un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de cazuri de gripă. Până în prezent, 6 persoane au murit din cauza virusului gripal în Buzău, ultimele patru decese fiind înregistrate doar în ultima săptămână.