Actualitate

(UPDATE) PERCHEZIȚII LA BUZĂU ȘI ÎN ALTE COLȚURI ALE ȚĂRII, ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI ÎNȘELĂCIUNE. Un fost deputat este vizat

UPDATE: În județul Buzău, percheziții au loc la Măgura și la Cislău, unde ar fi avut loc niște afaceri ilegale cu nuci.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Percheziții, luni dimineață, în Buzău, în alte 12 județe și în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune, în care ar fi vizat un fost deputat de Covasna. În total, sunt 144 de percheziții în județe din toate colțurile țării. Descinderi au loc la adrese din Buzău dar și din Mureş, Braşov,  Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti. Percheziții în același dosar sunt efectuate în  Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea.

”În  această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, cu sprijinul D.G.A., pun în aplicare 144 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi înşelăciune. Acţiunile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi au loc în judeţele Mureş, Braşov,  Covasna, Argeş, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiş şi Tulcea”, anunţă IGPR.

Conform anchetatorilor, începând din 2016, suspectul, având calitatea de administrator a 6 societăţi comerciale, ar fi desfăşurat relaţii comerciale, fără evidenţierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obţinerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conţinut real. Cu sprijinul unui funcţionar de la bancă, ar fi fost obţinute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost folosiţi atât în cadrul societăţilor, cât şi in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracţională.               

Conform surselor citate de presa centrală, principalul vizat în acest dosar, respectiv administratorul celor 6 societăți comerciale a căror activitate este verificată luni, ar fi fostul deputat, Octavian Goga, ales în 2012 la Covasna, condamnat definitiv într-un alt dosar.

La finalul perchezițiilor, 15 mandate de aducere vor fi puse în executare în timp ce prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.