Actualitate

Percheziții la deținătorii de arme. Rezultatul: arme și muniție, confiscate de polițiști. Doi buzoieni au fost trimiși după gratii (FOTO&VIDEO)

Au fost percheziții, marți după amiază, la mai multe adrese din județul Buzău. Vizați au fost doi buzoieni bănuiți că dețin arme și muniție, fără drept.

Este vorba despre doi bărbați, de 26 și 43 de ani, din Buzău, respectiv Bozioru, despre care oamenii legii aveau indicii că ar deține arme și muniție, fără autorizație. Polițiștii au descins marți la domiciliile lor și nu au fost nevoiți să caute prea mult. Au găsit o armă artizanală şi zeci de cartușe. În plus, anchetatorii au descoperit și o arbaletă pe care de unul dintre buzoieni ar fi vândut-o unui prieten.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă artizanală și 31 de cartușe, muniție despre care există indicii că ar fi fost adusă în țară din Danemarca. În cadrul investigațiilor, polițiștii au descoperit și o arbaletă, pe care tânărul de 26 de ani ar fi vândut-o altui bărbat”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

Arbaleta a fost recuperată de polițiști, iar individul care a cumpărat-o a fost amendat pentru că o deținea ilegal.

Bărbatul din Buzău și cel din Bozioru au fost reținuți inițial pentru 24 de ore. În continuare, ei vor fi cercetați sub control judiciar.