Actualitate

Performanță notabilă a Colegiului Hasdeu! Locul 10 pe țară ca medie la evaluarea națională

Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu a reușit o nouă performanță, clasându-se pe poziția a 10-a în topul celor mai bune școli din țară. Clasamentul se referă strict la media obținută de absolvenții de gimnaziu la recent încheiata evaluare națională. Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât clasamentul cuprinde un număr de peste 5900 de unități de învățământ.

Topul a fost publicat pe site-ul admitereliceu.ro, acesta fiind realizat prin calculul mediei aritmetice a mediilor de la evaluarea națională obținute de toți absolvenții școlii respective, care vor fi luate în calcul, de altfel, și la admiterea la liceu.

Astfel, cu o medie la evaluarea națională de 9.58, Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu se plasează pe locul 10 în topul național. Colegiul a avut doar 25 de absolvenți de gimnaziu care au susținut examenul. O medie ceva mai mare este notată în dreptul acestora când vine vorba de toți cei 4 ani de gimnaziu. Cei 25 de hasdeieni care au terminat clasa a VIII-a au avut o medie de absolvire de 9.76. Anul trecut, Colegiul Hasdeu s-a regăsit pe poziția 27 în topul național.

Următoarea instituție de învățământ din Buzău, locul 2 în ierarhia județeană, dar pe locul 161 în topul național, este Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu. 85 de elevi au susținut evaluarea națională, media la examen fiind 8.63, iar cea de absolvire 9.24.

În top 3 județean se regăsește Școala Gimnazială George Emil Palade, cu media 8.33 la evaluarea națională și 9.32 ca medie de absolvire a unui număr de 139 de elevi.