Actualitate

Centrul Infotrafic: pericol de explozie pe DN 2 E 85, trafic blocat

UPDATE:

“Din primele date de la fața locului a reieșit că autocisterna condusă de un șofer în vârstă de 54 de ani, pe direcția București către Râmnicu Sărat, a pierdut controlul asupra direcției, răsturnându-se. În urma constatării reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, s-a stabilit că încărcătura nu este afectată și nu prezintă risc de explozie.

În acest moment se intervine pentru curățarea părții carosabile. Circulația în zonă se desfășoară alternativ, pe un singur sens, echipajele de poliție rutieră acționând pentru fluidizare”, transmite IPJ Buzău.

UPDATE: Potrivit primelor constatări ale specialiștilor ISU Buzău prezenți la locul accidentului, se pare că, din fericire, scurgerile de combustibil nu ar fi de la încărcătură, ci din rezervorul vehiculului, astfel că nu ar fi pericol de explozie așa cum arătau datele inițiale. Echipaje de la Drumuri Naționale au fost solicitate în zonă pentru curățarea carosabilului, pentru a putea ulterior repune cisterna pe roți și reluarea traficului. În cisterna răsturnată se află 30 t de combustibil.

ȘTIRE INIȚIALĂ Un accident rutier grav s-a produs marți seară pe Dn2E85, la Limpeziș. Potrivit informațiilor publicate de Centrul Infotrafic, o cisternă cu motorină s-a răsturnat la Limpeziș. În urma incidentului, nu au fost înregistrate victime, însă sunt scurgeri de combustibil pe șosea, ceea ce ar putea genera o deflagrație.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 2 Urziceni-Buzău, în zona localității Limpeziș, județul Buzău, o cisternă încărcată cu motorină a derapat și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Sunt scurgeri de combustibil pe suprafața de rulare, fiind pericol de explozie.

Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri de deplasare, evenimentul nefiind soldat cu persoane rănite. Circulația se desfășoară dirijat pe străzi adiacente pentru autovehiculele mai mici de 7,5 tone.”

Și IPJ Buzău vine cu detalii despre accidentul de la Limpeziș, anunțând că cisterna s-a răsturnat pe DN2E85. La fata locului sunt echipaje ale poliției rutiere care asigură zona, dar și specialiști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.