Actualitate

Pericol de prăbușire la Trovanții de la Bozioru! Autoritățile sunt în alertă

”Atenție, pericol de prăbușire!” Mai multe indicatoare care conțin aceasta avertizare au fost montate, zilele trecute, în zona Trovanților de la Bozioru, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Ținutul Buzăului. Decizia a fost luată de Consiliul Județean, la sesizarea mai multe persoane, atât turiști cât și reprezentanții Asociației Ținutului Buzăului, care au observat că doi dintre trovanți s-au deplasat și ar exista un pericol ca pietrele masive să se desprindă și să o ia la vale. Cum este vârf de sezon estival, iar numărul turiștilor care ajung în zonă este foarte mare, autoritățile lucrează la schimbarea traseului care duce spre obiectivul turistic astfel încât să se evite direcția în care s-ar putea prăbuși cei doi trovanți.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, în pericol de a prăbuși sunt primii doi trovanți, care deschid traseul cu pietrele masive. Vinerea trecută, pe tot traseul către obiectivul turistic și în special în apropierea celor două blocuri de piatră, au fost montate indicatoare care îi avertizează pe oameni că este un pericol și că ar trebui să nu se apropie de trovanți, mai ales că, spune Petre Emanoil Neagu, oamenii aveau tendința de a sprijini de obiective sau chiar de a se așeza pe ele.

De asemenea, Primăria din Bozioru  lucrează la amenajarea unui nou traseu care să ducă spre trovanți. Deja a fost identificată o nouă cale de acces, de pe celălalt versant, astfel încât, după ce trec prin poiană și ajung în zona de pădure, să meargă către trovanți pe un alt traseu decât cel existent în prezent, tocmai pentru a se evita direcția în care s-ar putea prăbuși trovanții.

După ce va fi luată și această măsură, la fața locului urmează să ajungă o echipă de experți care să analizeze situația și, mai ales, să găsească cea mai bună soluție pentru securizarea zonei și pentru protejarea obiectivului turistic.

Petre Emanoil Neagu

Potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu, pietrele s-ar fi deplasat din cauze naturale.