Actualitate

PERICOL MAJOR! Este COD ROȘU de inundații în Buzău

Autoritățile din județul Buzău sunt în alertă. Hidrologii au emis o avertizare cod roșu pentru fenomene severe imediate. Avertizarea este valabilă miercuri seară, până la ora 23.

Hidrologii atrag atenția că din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Buzău – bazin amonte stația hidrologică Sita Buzăului și afluenții aferenți sectorului aval stația Sita Buzăului – amonte acumularea Siriu, Bâsca – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județele Brașov, Covasna și Buzău.

Fenomele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Chichirău (afluent al râului Buzău), Șapte Izvoare (afluent al râului Bâsca Mare).

Pe de altă parte, alte râuri din județ sunt sub avertizare cod portocaliu sau galben de inundații.

În județul Buzău sunt așteptate în continuare ploi însemnate cantitativ. Până miercuri noapte, la ora 3.00, este în vigoare o avertizare meteo cod portocaliu de ploi, ce va fi urmată de o altă avertizare cod galben valabilă până joi noapte, la ora 23.00.