Actualitate

Peste 100 de bolnavi în trei zile! Printre ei și copii. Ce spune șeful învățământului buzoian despre orele cu prezență fizică în timpul valului cinci

Un număr de cazuri noi în creștere, tot mai puține persoane vaccinate zilnic, dar un județ, deocamdată, verde. Aceasta este situația în Buzău, în pragul valului cinci al pandemiei de coronavirus când, din nou, părinții, elevii și profesorii se gândesc, cu îngrijorare, la modul în care se vor desfășura cursurile în eventualitatea unui vârf al infectărilor.

De altfel, printre noile cazuri confirmate de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, sunt și copii, iar primele diagnosticări în rândul elevilor și profesorilor au fost înregistrate chiar de luni, la revenirea din vacanță.

Totuși, deocamdată, nu ar trebui să fie motive de îngrijorare în ceea ce privește suspendarea cursurilor cu prezență fizică, iar explicația a fost dată chiar de șeful învățământului buzoian, în direct, la emisiunea Focus News de la Focus TV.

Ionel Meiroșu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, a spus că nu crede că, în eventualitatea unui noi vârf pandemic, ar putea fi impusă o vacanță forțată elevilor, argumentându-și afirmația și prin procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice, care a depășit pragul de 60%, cerut de ministrul Educației pentru menținerea școlilor deschise în timpul valului patru.

”Chiar dacă am vrut, chiar dacă n-am vrut, am mai învățat cu toții câte ceva. Procentul de vaccinare și în rândul personalului din unitățile de învățământ a crescut și nu cred că ne mai putem confrunta cu situații de acest gen, sub 60%. De asemenea, un procent mare și însemnat, de luat în seamă, avem și în rândul elevilor. Toți acești factori, și dacă am fost în stare să învățăm ceva din lecțiile pe care ni le-a oferit pandemia în acest interval de timp, cred că putem să ne desfășurăm orele cu prezență fizică, lucru dorit de fapt de toată lumea. Dacă acest lucru este dorit de toată lumea, ne stă și nouă tuturor la îndemână să facem câte ceva pentru îndeplinirea acestui deziderat” a spus Ionel Meiroșu.

Astăzi la Buzău au fost înregistrate 50 de cazuri noi, adică aproape un număr egal cu totalul infectărilor comunicate în ultimele două zile, când DSP a anunțat 37, respectiv 24 de noi îmbolnăviri. Printre aceste persoane sunt și copii, iar primii 4 elevi confirmați cu COVID au fost anunțați încă de luni, 3 ianuarie.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Buzău , procentul de vaccinare înregistrat în școli este de 65,84%, ultima actualizare fiind făcută pe 26 noiembrie. În ceea ce privește elevii, aceeași sursă citează 3274 de persoane imunizate anti Covid-19.