Actualitate

Peste 100 de scări de bloc și agenți economici fără apă la robinete. Vezi, AICI, cauza și când se rezolvă totul

Fără apă la robinete și trafic dat peste cap, joi dimineață, într-o intersecție aglomerată din Buzău, din cauza unei defecțiuni care trebuie remediată de Compania de Apă.

Se întâmplă în zona intersecției dintre străzile Frăsinet și Chiristigii,  pe drumul spre centrele comerciale, o zonă aglomerată, unde traficul se desfășoară cu dificultate, la ora postării acestei știri. Acolo sunt mobilizate mai multe utilaje și muncitori de la Compania de Apă care efectuează o lucrare pentru remedierea unei avarii.

”  Rețeaua de apă potabilă, din construcție, în momentul in care a fost executată, a ocolit în mod forțat un cămin de canalizare, are deci, o schimbare de traseu, astfel de schimbări de traseu forțate solicită materialul conductei. În timp, din cauza circulației intense din acea zonă, conducta a cedat și acum intervenim pentru soluționare”, a declarat  directorul Companiei de Apă, Simona Săvulescu.

Lucrările au început la ora 7.00 și au termen de finalizare ora 13.00, însă conducerea Companiei de Apă speră ca lucrurile să intre în normal mai devreme de această oră iar oamenii să primească apă cât mai curând la robinete.

”Evident, toată zonă e afectată, dar lucrarea e în curs de finalizare, vom trece curând la încărcarea rețelei”, a mai declarat Săvulescu.

Din cauza avariei, 56 de scări de bloc, 52 de agenți economici și două instituții, respectiv Școala 11 și grădinița Bobocei, nu au apă de azi dimineață.