Actualitate

Peste 1200 de copii trimiși în on-line de coronavirus. Zeci de elevi și profesori, confirmați cu COVID

Peste 1200 de elevi din județul Buzău sunt luni în on-line după apariția unor cazuri de COVID fie în rândul copiilor, fie al cadrelor didactice. Este vorba despre 62 de clase, de la grădiniță până la liceu, atât din mediul urban, cât și de la țară.

„Au ieșit din perioada de izolare 8 clase, asta înseamnă că elevii au revenit în bănci, dar, la acest moment, avem 62 de clase sau grupe de preșcolari, care sunt în izolare. Avem și 13 cadre didactice confirmate pozitiv,” a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Pentru a se evita împrăștierea virusului și trecerea în on-line a și mai multe clase, șeful Învățământului buzoian, Ionel Meiroșu, recomandă tuturor, cadre didactice și elevi, deopotrivă, să respecte regulile în școli și nu numai:

„Indicele de 6 la mie duce la trecerea în scenariul on-line, dar avem fiecare capacitatea și putința și discernământul de a recurge la protejarea individuală, atât pentru cel în cauză, cât și pentru cel de lângă. În plus, avem la dispoziție vaccinul”, a mai declarat Meiroșu.

Luni dimineață, o clasă de-a IX-a de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” a trecut în on-line, după ce DSP a confirmat, vineri, prezența virusului la un elev.

Etichete