Actualitate

PESTE 200 DE CADRE MEDICALE S-AU VACCINAT ANTI-COVID ÎN A DOUA ZI A CAMPANIEI. Se fac pregătiri și pentru startul imunizării populației

Campania de vaccinare anti COVID este în plină desfășurare la Buzău. De luni, 4 ianuarie, sunt vaccinate cadrele medicale care au fost de acord cu imunizarea, urmând ca, în curând, să se treacă la cea de-a doua etapă, și anume vaccinarea persoanelor din grupele de risc dar și a profesorilor, polițiștilor, angajaților IGSU sau a jandarmilor. Cea de- a treia etapă, care prevede vaccinarea populației care nu lucrează în sistemul medical și nici în domenii esențiale, ar urma să înceapă în luna aprilie.

La Buzău, după o primă zi în care s-au vaccinat circa 100 de cadre medicale, marți, numărul persoanelor imunizate a fost mult mai mare. Până la orele serii, la Spitalul Județean se vaccinaseră încă 50 de persoane, la Secția Ojasca a Spitalului Săpoca alte 60, iar la Spitalul Râmnicu Sărat s-au imunizat alte 55 de cadre medicale. Mult mai bine a mers vaccinarea în a doua zi de campanie și la Spitalul Nehoiu, unde au fost 35 de vaccinări, dar și la Spitalul Smeeni, unde 20 de angajați au cerut să li se administreze serul anti coronavirus.

În timp ce vaccinarea cadrelor medicale este în plină desfășurare, încep pregătirile pentru următoarele etape ale campaniei de imunizare. Autoritățile centrale au anunțat că debutul următoarei etape ar putea fi pe 15 ianuarie. Așa că se fac pregătiri pentru ca centrele în care vor fi vaccinați beneficiarii să corespundă din toate punctele de vedere. Marți, Instituția Prefectului Buzău a organizat o ședință alături de conducerea Direcției de Sănătate Publică și de primarii comunelor în care se vor amenaja centre de vaccinare anti-COVID. Tema principală a întâlnirii a fost stadiul de amenajare a centrelor.

În zilele următoare, o echipă de la DSP Buzău va merge în control la toate aceste puncte.

“În calitate de coordonator al campaniei de vaccinare de la nivelul judetului Buzău, am solicitat Direcției de Sănătate Publică, mobilizarea de urgență a unei echipe pentru verificarea centrelor de vaccinare ce urmează a fi funcționale pentru cea de-a treia etapă a campaniei, respectiv cea de vaccinare a populației generale. Specialiștii DSP vor verifica dacă centrele de vaccinare respectă condițiile de funcționare conform protocolului național, dar vor avea și rolul de a oferi consiliere în situația în care condițiile nu sunt conforme.” a anunțat subprefectul Adina Moiseanu.