Actualitate

MESAJUL SANITAS DESPRE VACCINAREA ANTI-COVID, LA AFLAREA VEȘTII DECESULUI ASISTENTEI DIN JUDEȚEAN

Vaccinarea anti-COVID este deja în a 11-a zi, timp în care peste 41.000 de români au primit o primă doză cu serul salvator. Primele vaccinuri au fost făcute și la Buzău, unde în primele două zile de la startul campaniei au fost imunizate circa 200 de cadre medicale, medici, asistente, infirmiere, medici de familie din tot județul.

În tot acest timp, atât în România, cât și local, în județul Buzău, numărul confirmărilor COVID-19 a scăzut foarte mult. Totuși, cauza principală a numărului mic de cazuri noi o reprezintă numărul mic de teste și nu o încetinire a răspândirii comunitare a virusului. O spun atât epidemiologii, care se așteaptă la o creștere a cazurilor în partea a doua a lunii ianuarie, cât și cei care lucrează efectiv în spitale și tratează pacienții COVID.

Reprezentanții Sanitas Buzău, care în aceste zile trec prin momente cumplite după ce au aflat vestea tragică a decesului colegei de la Unitatea de Primiri Urgențe, au postat un mesaj prin care îndeamnă populația să se vaccineze, fiind singura cale de a stopa pandemia de coronavirus.

”VACCINAȚI-VĂ, OAMENI BUNI ! NU MAI STAȚI PE GÂNDURI ! VIRUSUL NU ARE CREIER ȘI NICI PREFERINȚE ! ORICARE DINTRE NOI POATE FI URMĂTOAREA VICTIMĂ!!!

Nu va culcați pe o ureche! ,,Aaaaa… uite! A scăzut numărul de îmbolnăviri… Sunt doar 3000….”

Sunt 3000 pentru că se mai fac din ce în ce mai puține teste. De ce? Oare de ce?!? Ca să păcalească opinia publică, dar numai noi știm și vedem ce e în spitale… și credeți-ne când vă spunem ca e din ce în ce mai grav… ȘI PÂNĂ LA VACCINARE, RESPECTAȚI ÎN CONTINUARE MĂSURILE DE SIGURANȚĂ!!!”, scrie pe pagina de Facebook Sanitas Buzău

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până pe 5 ianuarie, 136 de persoane vaccinate au manifestat reacții adverse comune și minore. Dintre acestea, 64 reacții locale cu durere la locul injectării și 72 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie);