Actualitate

Peste jumătate dintre victimele accidentului de pe DN2E85, în continuare în spital. AICI, starea pacienților

15 pacienți dintre răniții din accidentul de seara trecută, de lângă Râmnicu Sărat, rămân în observație, în spitalele din Buzău și Focșani. Este vorba despre persoane care au suferit diverse traumatisme și a căror evoluție va fi monitorizată de medici în continuare. Victimele au suferit multiple traumatisme la nivelul membrelor superioare si inferioare, toracelui, coloanei cervicale, mandibulei. Cei mai mulți pacienți-13 –sunt la Spitalul Județean Buzău. Inițial, La Spitalul Județean Buzău au fost aduși de ambulanțe 10 pacienți, apoi alții au fost transferați de la Râmnicu Sărat.

“ În urma accidentului rutier de pe DN2E85, la Unitatea de primire Urgențe Spitalul Județean Buzău au fost transportate, în total, 15 victime: 10 venite inițial și alte 5 venite de la Spitalul RM. Sărat. Dintre cei 15 pacienti, doi au fost externați, cu recomandări medicale”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Sp. Jud. Buzău Adriana Bunilă.

La Spitalul Râmnicu Sărat nu a rămas internat niciun pacient.

“5 persoane prezentau politraumatisme în urma accidentului rutier și au primit îngrijiri medicale la camerele de gardă ale Spitalului Municipal Rm. Sărat, ulterior acestea fiind transferate către UPU Buzău pentru investigații suplimentare, 5 persoane cu leziuni ușoare, care după primele îngrijiri medicale la Sp. Rm Sărat s-au externat la cerere. În acest moment, niciuna dintre cele 11 persoane nu este internată în cadrul spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Rm. Sărat, Alex Boteanu.

De altfel, a fost o mobilizare uriașă, seara trecută, pentru salvarea răniților. Fiind o urgență medicală cu număr mare de victime, conducerea Spitalului Județean Buzău a activat Planul Roșu și a chemat de acasă medici din mai multe specialități.

“Au fost chemați de acasa 13 medici din urmatoarele specialitati: radiologie, ortopedie, neurologie, O.R.L., U.P.U.-SMURD, Chirurgie Generala, Chirurgie Plastică. A fost o mobilizare exemplara a tuturor cadrelor medicale.”

La Spitalul Județean Focșani sunt internate două femei: una cu traumatism cranian, cealaltă cu fractură de bazin.