Actualitate

(UPDATE) PETRECERE CU 120 DE INVITAȚI, ÎNCHEIATĂ CU AMENZI! Câte sancțiuni s-au dat până acum

UPDATE: Polițiștii au venit cu precizări după acțiunea de duminică seară de la un local situat la ieșire din Buzău spre Ploiești, unde se organiza o petrecere de botez, cu un număr de invitați peste cel admis de lege, în perioada de pandemie.

”În seara zilei de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, în timpul activităților desfășurate de polițiștii buzoieni pentru asigurarea ordinii publice și pentru respectarea regulilor instituite cu scopul prevenirii răspândirii Sars-Cov2, a fost primită o sesizare în dispeceratul unității din care reieșea că la o locație nu ar fi respectate restricțiile.

Sesizarea făcea referire la organizarea unui eveniment privat, așa că au fost direcționate spre adresa indicată de apelant mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care au demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt.

Forțele de intervenție au stabilit că sesizarea se confirmă, astfel că la un operator economic cu obiect de activitate organizarea de evenimente, din municipiul reședință de județ, era în desfășurare un botez, la care participau aproximativ 100 de persoane.

Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, forțele de ordine care au intervenit, polițiști și jandarmi, au legitimat 63 de persoane și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment.

De asemenea, urmare intervenției, petrecerea a fost întreruptă, iar persoanele s-au conformat de îndată și au părăsit locația.”, precizează IPJ Buzău.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Intervenție în forță în această seară pentru polițiștii și jandarmii buzoieni. Echipajele forțelor de ordine au fost nevoite să intervină pentru a opri un eveniment care se desfășura fără a respecta restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. Oamenii legii au aplicat sancțiuni atât organizatorului cât și participanților care nu purtau mască de protecție.

Petrecerea ca în vremurile bune la un restaurant din municipiul Buzău. O nuntă sau un botez cu 120 de invitați a avut loc chiar în această seară la o locație din Bariera Ploiești. Cum astfel de evenimente sunt interzise în această perioadă din cauza pandemiei, la eveniment și-au făcut apariția și oamenii legii.

Foto: stiridinsursebuzau.ro

Șase mașini de la Inspectoratul Județean de Poliție și trei echipaje de la Inspectoratul pentru Jandarmi Județean sunt la fața locului.

Adina Moiseanu, subprefect cu atribuții de prefect, a declarat pentru sansanews.ro că au fost deja aplicate 20 de sancțiuni.

Adina Moiseanu

Vom reveni cu cuantumul total al amenzilor măsurile dispuse de autorități.

Mica Publicitate