Social

PETRECERI CU ZECI DE PARTICIPANȚI, OPRITE DE POLIȚIȘTI! Amenzi de zeci de mii de lei au fost aplicate în câteva zile

În plină pandemie, petrecerile private sunt interzise. Așa au decis autoritățile, însă, în realitate lucrurile stau altfel. Drept dovadă, duminică,  22 noiembrie, polițiștii din Buzău au stricat două astfel de petreceri.

Polițiștii au mers la domiciliul unei persoane din Poșta Câlnău unde era în plină desfășurare o petrecere aniversară la care participau 17 persoane. Organizatorul – un tânăr de 30 de ani, din Poșta Câlnău, a fost amendat cu 5.000 de lei, iar evenimentul a fost încheiat. Tot duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au constatat că la o locuință din municipiu mai multe persoane petrec, în ciuda restricțiilor. În urma verificărilor, 3 persoane au fost sancţionate contravenţional, suma totală a amenzilor fiind de 7.200 de lei. Totodată, evenimentul s-a încheiat.

În perioada 20-22 noiembrie, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmii, polițiștii locali, precum și cu reprezentanți ai I.S.U. Buzău, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Buzău, au desfăşurat controale în tot județul. Au verificat aproximativ 160 de societăți comerciale, 125 de locaţii de interes, și au legitimat peste 5000 de persoane. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 217 amenzi în valoare de peste 50.000 de lei, dintre care 166 de sancţiuni pentru nepurtarea măștii şi 42 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.