Actualitate

Petreceri și multe alte surprize pentru copiii din Ucraina, cazați la Buzău

Sursa Fb /Fundația Comunitară Buzău

Departe de casă, de prieteni și locurile dragi, copiii care au fugit din Ucraina împreună cu mamele lor, adăpostindu-se temporar la Buzău, au parte, zilele acestea, de surprize peste surprize. Autoritățile buzoiene, reprezentanții unor ONG-uri sau oameni cu suflet mare, impresionați de drama acestor copii de doar câțiva ani, care trec printr-un adevărat coșmar, și-au dat mâna pentru a le oferi celor mici câteva clipe de bucurie, momente în care să uite că sunt departe de casă și tații lor.

Sâmbătă după amiază, Fundația Comunitară Buzău i-a invitat pe copiii din Ucraina, alături de părinții lor dar și de copii din Buzău, la o petrecere în bună regulă. Cu animatori, jocuri, dulciuri și multă voie bună. Au fost zeci de minute în care pe chipurile micuților s-a citit bucuria, după zile bune în care au ajuns printre străini, fugind din calea războiului.

Copiii ucrainenilor au intrat și în lumea jocurilor video. Au mers, zilele trecute, la clubul de știință de la Muzeul Județean, au urmărit uimiți diverse experimente, fiind fascinați de această experiență.

” Sub coordonarea Consiliului Județean Buzău și a domnului președinte Petre Emanoil Neagu, la muzeu, copiii ucraineni au experimentat interacțiunea cu noile tehnologii. Astfel s-au bucurat de roboți umanoizi, ozoboți, jocuri și expoziții VR. Totodată, au învățat despre generatorul Van de Graaff și bobina Tesla. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Explorer Science Center Buzău”, anunță conducerea Muzeului Județean Buzău.