Actualitate

Buzoienii vor la aparate! Ce îi cer oamenii primarului Toma

E binecunoscut că sportul e sănătate curată, atât pentru trup, cât și pentru minte. Iar buzoienii își doresc ca orașul lor să le ofere mai multe posibilități de a face sport în aer liber. Sesizări venite de la mai mulți oameni pe Buzău City Report atrag atenția asupra unei forme de antrenament mai puțin cunoscută, numită calisthenics. Cei care au trimis sesizările speră că primarul va veni cu un răspuns clar privind dezvoltarea parcurilor pentru antrenament.

Exercițiile calisthenics presupun o condiție fizică deja existentă, deoarece necesită rezistență fizică și antrenament. Echipamentul necesar pentru aceste exerciții este însă minim. Calisthenics-ul se bazează pe un sistem de exerciții, având ca scop stăpânirea propriei greutăți corporale prin folosirea unui echipament rudimentar, format din bare. Această formă de antrenament este folosită de foarte mulți ani, inclusiv și în exercițiile de pregătire militară.

În afara sesizărilor, a fost creată și o petiție online.

Pe de altă parte, baschetul în aer liber, organizat oficial, este o altă dorință a buzoienilor. O altă sesizare venită de la buzoieni transmite că tinerii vor o Cupă a cartierelor la baschet.

Rămâne de văzut dacă Buzăul va avea spații amenajate pentru diferite sporturi. Până una alta, buzoienii folosesc aparatele care există deja în parcuri.