Actualitate

“Piromanii” au luat-o de la capăt. Zeci de hectare au fost mistuite, spre disperarea pompierilor

Fii responsabil! Stop arderilor necontrolate! Este mesajul transmis de pompierii din Buzău într-o perioadă în care telefoanele sună încontinuu anunțând incendii de vegetație în diverse colțuri ale județului.

După câteva luni în care fenomenul arderilor necontrolate s-a mai diminuat, pompierii buzoieni se confruntă din nou cu o situație gravă, precum cea din primăvară, când echipajele ISU nu ajungeau la bază după ce stingeau un incendiu că trebuiau să plece în alt punct. De la începutul acestei luni, se înregistrează un nou val de incendii de vegetație uscată. Salvatorii buzoieni au avut, în medie, 5 astfel de intervenții în 24 de ore. Concret, de la începutul lunii, au fost raportate  45 de incendii de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, 75 de hectare fiind distruse.

În fața acestui val de incendii, pompierii fac un apel către buzoieni și le transmit să aibă mare grijă în momentul în care aprind focul în spații deschise.

Respectați câteva reguli simple, însă foarte importante:

-Utilizarea focului deschis în perioadele caniculare și pe timp de vânt este interzisă ;

– Utilizarea focului deschis numai în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi ;

-Supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul ;

-Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile ;

-Dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le, dar fără a vă pune viața în pericol;

– Anunţaţi imediat orice situație de urgență pe care o observaţi la 112 !