Actualitate Agricultura acum

Produsul zilei, la Stațiunea de Cercetare Legumicolă. Oamenii, chiar și cei cu grădini la țară, îl cumpără pentru că este ieftin și bun

Magazinul Stațiunii de Cercetare Legumicole din municipiul Buzău abia face față clienților în aceste zile. Oamenii din tot orașul și chiar buzoieni din localitățile rurale apropiate, care au grădini cu legume, vin și stau la coadă pentru a-și face proviziile pentru iarnă. Produsul cel mai căutat este sucul de roșii despre care clienții spun că este ieftin și bun.

Ca în fiecare an, angajații de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă adună roșiile pe care le-au crescut în sere, opresc semințele, iar pulpa o transformă în suc de tomate pe care clienții trebuie doar să îl fiarbă. Cu alte cuvinte, aceștia muncesc mai puțin și fac și economie de timp. În plus, prețul, spun clienții care în aceste zile fac chiar liste de comenzi pentru a fi siguri că nu rămân fără sucul de roșii, este unul acceptabil.

Produsul se vinde la bidoane de cinci litri pentru care clienții plătesc doar 20 de lei. Oamenii cumpără chiar și patru, cinci bidoane și spun că această cantitate le este suficientă pentru toată iarnă.

În plus, legumele de la Stațiune de Cercetare sunt extrem de căutate, atât pentru gustul lor cât și datorită prețurilor mici, inclusiv de buzoienii din mediul rural cărora seceta le-a distrus tot ce aveau în grădină. De exemplu, un kilogram de roșii se vinde cu 4 lei, castraveții cu 3 sau 4 lei kilogramul, în funcție de calitatea lor și  ceapa de apă cu 2 lei/ legătura.

Magazinul este deschis în fiecare zi, de luni până vineri,  de la 07.30 la 16.00, cu pauză de la ora 12.00 la 12.30. Sâmbăta și duminica este închis.