Social

Piromanul Cosmin Dan va fi judecat pentru omor prin cruzimi. Riscă închisoare pe viață

Cosmin Dan, tânărul din Buzău care și-a incendiat fosta iubită, provocându-i moartea, va fi judecat pentru omor prin cruzimi. Așa a decis joi judecătorul de caz de la Tribunalul Buzău.
Judecătorul a respins cererea inculpatului de schimbare a încadrării juridice a faptei din omor calificat şi distrugere, în omor din culpă, şi distrugere din culpă. Totodată, a admis solicitările procurorilor și a dispus  schimbarea încadrării juridice a infracţiunii de omor calificat în omor prin cruzimi. Decizia de joi nu este definitivă ci poate fi contestată cu apel, în același timp cu decizia pe fond.

Odată schimbată încadrarea juridica a faptei, situația se complică pentru Cosmin Dan. Pedeapsa prevăzută  în acest caz este mult mai dură, putându-se ajunge la închisoare pe viață. Un prim verdict în acest dosar ar putea fi dat de magistrații buzoieni la finele lunii, pe 28 ianuarie, atunci când instanta este așteptată să se pronunțe pe fond.
Reamintim, în noaptea de 22 spre 23 februarie, anul trecut, Cosmin Dan a mers în apartamentul în care locuia fosta sa iubită, o tânără de 21 de ani.  Ar fi amenințat-o cu moartea și ar fi bătut-o pe Valentina. Apoi, și-ar fi sunat doi prieteni cărora le-ar fi cerut să I aducă benzină ca să-i dea foc Valentinei. Tânărul a stropit o pe fată cu benzină și i-a dat foc, Valentina pierzându și viața.
În prezent, Cosmin Dan este încarcerat la Penitenciarul Focşani.