Actualitate

Plan ambițios: o șosea ca Transalpina va lega Vrancea și Buzăul. Strategia vizează dezvoltarea turismului montan

Foto: Bisoca. Sursa foto: Facebook Radu Iftinoiu

O adevărată  Transalpină ar trebui să apară în următorii ani în zona Carpaților de Curbură. Cel puțin așa sună planul ambițios anunțat de autoritățile din Vrancea, care poartă discuții pentru o șosea care să facă legătura între Munții Vrancei și cei ai Buzăului. Este o zonă cu peisaje ce-ți taie respirația și care ar putea să devină un adevărat magnet pentru turiști.

Un prim pas va fi reabilitarea DN2N și a unui pod peste Râmnicu Sărat, care să asigure legătura între Jitia – Vrancea și Bisoca – Buzău.

Proiectul este într-o fază avansată, iar lucrările la pod ar urma să înceapă în vara aceasta. La fel și pe o porțiune de drum care face legătura între cele două județe, peste munți. Se estimează că o conexiune peste munți între Buzău și Vrancea va fi gata chiar anul viitor.

O strategie integrată este ca această zonă să fie legată de Soveja – Lepșa din Vrancea de zona montană a județului Buzău. Este o strategie comună a autorităților din cele două județe, care mai sunt partenere și în alte proiecte ce au în prim-plan dezvoltarea din punct de vedere turistic.

sursa foto: Facebook Radu Iftinoiu