Actualitate

Plasa cu mii de beculețe care va lumina Platoul Dacia a fost aprinsă. Cum va arăta centrul Buzăului de sărbători (FOTO)

Buzăul a început să îmbrace haine de sărbătoare. Se apropie luna decembrie, luna în care orașul trebuie să strălucească, în așteptarea lui Moș Crăciun. Așa că pregătirile sunt în toi. Pe Platoul Dacia, punctul care va atrage cei mai mulți vizitatori în perioada următoare, se montează de zor luminițele și figurinele care vor străluci în fiecare seară, de sărbători.

În ultimele zile, muncitorii firmei care se ocupă de iluminatul festiv au montat segment cu segment plasa de lumini care va fi aprinsă seară de seară, la Buzău, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Lucrările s-au încheiat vineri seară, când a fost și aprinsă plasa de lumini care va atrage, cu siguranță, toate privirile și care va înfrumuseța fiecare fotografie postată de buzoieni pe rețelele de socializare de Crăciun.

Cum plasa de lumini a fost instalată, urmează montarea figurinelor și altor perdele de lumini colorate. Pe Platoul Dacia va fi amplasată o trăsură cu cal, în mărime naturală, dar va fi montată și o sferă cu pasaj de trecere. Nu va lipsi, bineînțeles, nici Moș Crăciun.

Iluminatul festiv la Buzău costă municipalitatea, anul acesta,  838.100 lei.