Actualitate

PLOI ȘI FRIG PÂNĂ VINERI, CEL PUȚIN. Meteorologii anunță și cum va fi vremea de Paște

Vreme extrem de capricioasă în următoarele zile. Revin precipitațiile și temperaturile foarte scăzute. Vremea deosebit de rece pentru jumătatea lunii aprilie va fi până la finele săptămânii.

Meteorologii au emis o informare de precipitații și vreme deosebit de rece valabilă pentru toată țara până vineri dimineață, la ora 10.00.

 În aceste zile, în toate regiunile vor fi precipitații moderate cantitativ. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare, pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului. Și vântul va bate destul de tare. Pe lângă precipitații și vânt, vremea se va răci drastic astfel că va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

”În intervalul menționat, în toată țara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și centru, 30…40 l/mp. Până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.
În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă și ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi și în cea de joi spre vineri) pe alocuri și temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din restul teritoriului.
La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent și în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.
Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri și joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.”, se arată în informarea ANM.

Vremea capricioasă va continua. Meteorologii estimează că și de Paște vremea va fi rece. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru începutul lunii mai, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a ţării.