Actualitate

(UPDATE) TÂNĂRĂ RĂPITĂ DE PE STRADĂ, ZIUA-N AMIAZA MARE ȘI FORȚATĂ SĂ URCE ÎNTR-O MAȘINĂ. Planul diabolic pus la cale chiar de soțul femeii. Ce s-a întâmplat cu el

UPDATE: Bărbatul care și-a răpit fosta soția a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar amicul care l-a ajutat să-și ducă la capăt planul diabolic a primit arest la domiciliu.

ȘTIRE INIȚIALĂ: A fugit de teama soțului care o agresa, se muta dintr-o localitate în alta pentru a nu fi prinsă de el, dar până la urmă, tot a ajuns în mâinile lui. Este drama unei tinere de 28 de ani din localitatea buzoiană Padina, care, marți, a fost luată de pe stradă cu forța, agresată, și forțată să urce într-o mașină de către soțul ei. Din fericire, mașina, dată în consemn a fost descoperită în trafic de polițiști, care l-au reținut pe individ dar și pe un prieten de-al său, care îl însoțea.

Tânăra de 28 de ani din Padina   fugise în urmă cu două luni de la locuința în care stătea cu soțul ei, în județul Dâmbovița. Din cauza agresiunilor la care era supusă, femeia a ales să fugă și să revină la familia sa, din județul Buzău. În tot acest timp, tânăra a locuit la mai multe rude. Își schimba locația des de teama de nu fi prinsă de cel care îi era soț.  Până la urmă, individul a dat de urma tinerei, care, marți, se afla la un frate de-al său.  Femeia era în curte când individul a coborât dintr-o mașină. Tânăra a reușit să fugă pe stradă, însă bărbatul a prins-o din urmă, a bătut-o și a forțat-o să urce în autoturismul care era condus de un al amic de-al său.

Oamenii legii au intrat pe fir alertați de fratele tinerei, care a sunat la 112.

”Ieri, 13 aprilie, în jurul orei 15.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că sora sa, de 28 de ani, din Padina, a fost luată cu forța de doi bărbați, introdusă într-un autoturism, mașina fiind ulterior condusă pe DN2C, spre Pogoanele.  Apelantul a precizat că unul dintre bărbați este soțul surorii sale, de care aceasta s-ar fi despărțit în fapt.  În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, formată din polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, polițiști ai orașului Pogoanele și secțiilor rurale arondate. Totodată, autoturismul și ocupanții acestuia au fost dați în consemn către întreg dispozitivul aflat în serviciu în județul Buzău, dar și polițiștilor din județele învecinate”, potrivit IPJ Buzău.

La numai o oră de la sesizare, în jurul orei 16.00, urmare coordonării operative a forțelor din teren de către Centrul Operațional al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, polițiștii din Prahova au identificat și oprit mașina în trafic, pe raza orașului Mizil. Tânăra se afla în autoturism.  Din declarațiile victimei, aceasta ar fi fost luată împotriva voinței sale, fiind și agesată fizic de soțul său.

Cei doi bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Miercuri,  cei doi indivizi vor fi prezentați Judecătoriei Pogoanele, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și lipsire de libertate în mod ilegal. Soțul tinerei răpite este acuzat de violență în familie și lipsire ilegală de libertate în timp ce amicul care l-a ajutat să-și ducă planul la capăt și a condus mașina va fi cercetat doar pentru lipsire de libertate în mod ilegal.