Actualitate

(FOTO&VIDEO) Ploi torențiale în vestul județului. Grindina a distrus grădinile oamenilor

Vreme capricioasă, zilele acestea, cu ploi torențiale, vijelii și chiar grindină, în mai multe zone din județ. Luni, avertizarea cod galben emisă de meteorologi a adus în zona de deal a județului fenomene extreme. Nori negri s-au strâns pe cer, luni după amiază, în mai multe localități.

La Breaza, o furtună înregistrată în această după amiază a făcut prăpăd. A afectat grădinile oamenilor, în condițiile în care a plouat torențial circa 15 minute, timp în care a căzut și grindină. Fotografiile realizate de localnici arată bucăți de grindină de dimensiuni destul de mari. Fenomenele au venit după ce și ieri a fost înregistrată o ploaie torențială care a distrus câteva drumuri din comună.

“Am întocmit situații exacte și ne-am adresat Prefecturii, solicitând ajutor”, a declarat primarul din Breaza, Adrian Druga.

SURSA foto FB/ Meteo Buzău Original

Nu doar la Breaza, ci și la Ulmeni a plouat și a căzut grindină. Pământul a fost acoperit de un strat gros de grindină de mari dimensiuni, în satul Sărata, comuna Ulmeni.

Sursa foto Fb/ Meteo Buzău Original

Situație similară și la Năeni. Munca oamenilor de peste an a fost în zadar. Culturile au fost distruse în doar câteva minute de cantitățile mari de apă, dar și de bucățile de gheață. Vița de vie a fost afectată serios.

Sursa foto Fb/ Meteo Buzău Original

În unele zone, la Năeni, după ce ploaia s-a liniștit, imaginile au fost șocante. Bucățile de gheață căzută din cer au fost în cantități uriașe, acoperind totul într-un strat foarte gros.

Nu au scăpat de furia naturii nici culturile din Clondiru.

Sursa foto Fb/ Meteo Buzău Original


Etichete