Actualitate

(GALERIE FOTO) Ploile fac prăpăd pe șosea. Un TIR a derapat și s-a răsturnat peste o dubă

UPDATE: În decurs de aproximativ o oră, trei accidente rutiere au avut loc pe șoselele din județul Buzău, toate soldate cu victime. În afara evenimentului de pe raza localității Limpeziș, un altul a avut loc, pe aceeași șosea, la câțiva kilometri distanță, în localitatea Mihăilești. Aici, șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul, a lovit un pom marginal și s-a răsturnat pe câmp, la câțiva metri de șosea. Conducătorul auto, un tânăr buzoian în vârstă de 28 de ani, a fost rănit și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.


Un alt accident a avut loc pe Șoseaua de Centură a municipiului Buzău. A fost o coliziune între două autoturisme, o persoană fiind rănită.

„Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autoturismul condus de un șofer buzoian de 24 de ani dinspre București către Focșani și autoutilitara dinaintea sa, care ar fi fost staționata, în afara căii de rulare, în vederea remedierii unor avarii. În urma coliziunii dintre cele două vehicule, a rezultat rănirea șoferului autoutilitarei, ce s-ar fi aflat lângă mașină la momentul impactului. Persoana rănită are 62 de ani și este din Râmnicu Sărat”, a transmis IPJ Buzău

Persoana rănită a fost preluată de ambulanță și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

TIR-ul a intrat în tangaj, apoi s-a răsturnat peste dubă

Șoferul unei dube, un covăsnean de 48 de ani, și-a găsit sfârșitul, în această după-amiază, într-un accident extrem de grav, produs pe DN 2 E85. Bărbatul rula dinspre Buzău spre Urziceni, iar la Limpeziș, a văzut cum, în fața sa, un TIR derapează și începe să se balanseze. În încercarea de a evita impactul cu TIR-ul care devenise de necontrolat, șoferul dubei a tras de volan, dar nu a putut evita impactul, în final camionul răsturnându-se peste dubă. Imediat după impact, martorii au sărit cu un extinctor, au stins incendiul apărut la cabina dubei și au reușit să-l extragă pe bărbat. După cum se poate vedea în fotografiile și imaginile atașate articolului, jduecând după cum arată duba, supraviețuirea șoferului avea șanse minime.

După accident, șoferul TIR-ului, un bărbat de 48 de ani, din Giurgiu, a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital.

”La U.P.U.-SMURD a fost transportat un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a suferit un traumatism cranio-facial grad 0, plagă contuza, traumatism coloană cervicală, fracturi costale. Pacientul este, la acest moment, stabil, conștient.” anunță reprezentanții Spitalului Județean.

Iar pe DN 2 E85 s-a circulat dirijat.

Ploaia din ultimele ore a condus la apariția unor riscuri suplimentare în trafic. Mai multe accidente au fost înregistrate, însă cel mai grav este un eveniment rutier produs, în urmă cu câteva minute, la Limpeziș, pe DN 2 E 85. Primele informații arată că un TIR a derapat și s-a răsturnat peste o dubă. O informare transmisă, în urmă cu puțin timp de IPJ Buzău, arată că traficul se desfășoară cu dificultate din cauza acestui accident:

„Trafic dirijat pe DN2E85, în Limpezis, accident rutier. Din primele date, se pare că în eveniment sunt implicate două autovehicule, trei persoane ar fi încarcerate”