Actualitate

Deci se poate! Restaurantul închis de OPC, igienizat în două zile

O sancțiune venită la timpul ei poate face minuni! A demonstrat acest lucru agentul economic care s-a trezit cu lacătul pus pe afacerea sa în urma unui control fulger făcut de inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului. Este vorba despre restaurantul care a fost închis din cauza mizeriei găsite în locul în care se pregătea mâncare servită clienților. Săptămâna trecută, inspectorii OPC dădeau publicității mai multe fotografii surprinse în timpul controlului, pe care le puteți vedea aici.

Însă, la două zile după control, agentul economic anunța la OPC că bucătăria restaurantului a fost igienizată și totul arată impecabil, nefiind nicio problemă pentru sănătatea clienților. Echipa de control a mers din nou în teren și a decis redeschiderea restaurantului.

”Pe data de 07.03.2024, echipa de comisari ai CJPC Buzău a verificat remedierea deficiențelor și, în urma constatării ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse, a fost redeschis restaurantul. Operatorul economic a înțeles importanța siguranței alimentare și a protecției consumatorilor și a procedat la: igienizarea spațiului de lucru, a agregatelor de gătit, precum și a hotelor de evacuare; achiziționarea și înlocuirea veselei și ustensilelor cu unele noi, predarea către firma specializată a tuturor alimentelor care prezentau data durabilității minimale depășite, în vederea distrugerii, refacerea și înlocuirea pavimentului, renovarea pereților și tavanului”, informează OPC.

Și o firmă de catering are activitatea suspendată

Între timp, au apărut alte probleme la o altă societate. De această dată este vorba despre o firmă de catering dintr-o comună apropiată de municipiul Buzău care asigura mâncarea pentru evenimente de tip botez, înmormântări.

Iulian Moca, purtător de cuvânt DSV

Direcția Sanitar Veterinară a decis suspendarea activității din cauza problemelor găsite în timpul unui control efectuat în luna februarie.