Actualitate Social

POLIȚIA INTERVINE ÎN HAOSUL DIN AUTOBUZE. Amenzi și directive clare pentru Trans Bus

Amenzi aplicate de polițiștii din Buzău, după aglomerația de nedescris înregistrată în prima zi de școală în autobuzele de transport în comun. După ce călătorii, revoltați de condițiile în care sunt obligați să circule, au postat pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe în care se vede clar cum numărul de călători din autobuzele Trans Bus depășește cu mult numărul maxim admis în această perioadă de pandemie, polițiștii au demarat verificări și au aplicat și sancțiuni. Șoferul unui autobuz de pe ruta Buzău-Smeeni, în care se aflau zeci de persoane, înghesuite, a fost sancționat.

“În urma apariției unor imagini pe o rețea de socializare cu privire la nerespectarea normelor de protecție sanitară într-un autobuz ce ar efectua curse regulate de transport persoane în județul Buzău, polițiștii au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate ce mijloc de transport apare în imagini, pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale în cazul celor care au încălcat legea. Astfel, polițiștii au stabilit că este vorba de o cursă regulată pe traseul Buzău-Smeeni, șoferul autobuzului fiind un buzoian, în vârstă de 42 de ani. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea numărului de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare al mijlocului de transport în comun, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.”,anunță IPJ Buzău.

De asemenea, polițiștii au dispus sarcini clare și operatorului de transport, respectiv Trans Bus. Și anume, să suplimenteze numărul autobuzelor, astfel încât călătorii să circule în condiții decente și să poată fi respectată distanțarea socială.

“Totodată, polițiștii au pus în vedere operatorului de transport suplimentarea mijloacelor în orele de vârf, astfel încât pasagerii să poată respecta măsurile de distanțare fizică, în vederea prevenirii infectării cu SARS-COV2.”

Pe de altă parte, pentru a evita orice risc de îmbolnăvire, oamenii legii recomandă buzoienilor să aibă mare grijă, să utilizeze doar mijloace de transport autorizate, microbuze școlare sau vehicule care efectuează curse autorizate și să respecte cu strictețe prevederile instituite  în perioada stării de alertă, și să nu uite de măsurile de protecție.

Imaginile care au atras atenția Poliției au fost publicate, luni dimineață, de buzoienii care, în momentul în care au vrut să se urce în autobuz pentru a ajunge în municipiul Buzău, s-au trezit că nu au loc în mijloacele de transport sau că trebuie să circule înghesuiți, până în oraș.

Mica Publicitate