Actualitate

POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN DOLIU. Doi tineri polițiști au murit în timpul serviciului. Imagini înfiorătoare

Poliția Română e în doliu după ce marți noapte doi polițiști de la Secţia 4 Poliţie Rurală Ianca din cadrul Poliţiei Judeţene Brăila, agent Ana Maria Manea de 21 de ani și agent șef Mihai Bara de 45 de ani, au murit, în timpul serviciului. Autospeciala cu care se aflau în patrulare, un Logan din anul 2018, a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de un copac, după care a luat foc. Când au ajuns la locul tragediei, pompierii nu au mai putut face altceva decât să stingă flăcările uriașe. Cei doi polițiști, o tânără de 21 de ani și colegul ei, de 45 de ambii, ambii agenți, au murit carbonizați.

Accidentul s-a produs pe drumul judeţean 221, în zona localităţii Şuteşti, judeţul Brăila, unde cei doi poliţişti se aflau în patrulare. La locul accidentului au fost trimişi poliţişti, pompieri şi o ambulanţă SMURD, dar cei doi nu au mai putut fi salvaţi.

Primele informaţii arată că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Şoferul autospecialei de poliţie, MIhai Bara, agent șef în vârstă de 45 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, astfel că maşina a ieşit de pe şosea şi a lovit un copac, după care a luat foc. În urma accidentului, polițistul și colega lui din dreapta, Ana Maria Manea de 21 de ani, ambii agenţi de poliţie în cadrul Secţiei 4 Ianca – IPJ Brăila au decedat, carbonizaţi.

Autospeciala a ars ca o torță până la sosirea pompierilor, astfel încât salvatorii și-au dat seama cu greu, după minute bune de intervenție, că este vorba despre un autoturism al Poliției.

“Transmitem sincere condoleanţe familiilor colegilor noştri şi tuturor celor care i-au cunoscut. Referitor la cauzele accidentului rutier, vă informăm că în acest moment se efectuează cercetarea la faţa locului, urmând a se stabili toate împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Brăila.

Iată și reacția Europol, sindicatul polițiștilor europeni:”Imaginile groazei cu cei doi polițiști morți la datorie!

Colegii noștri Bara Mihai (45 ani) și Manea Ana Maria (21 ani) din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca – IPJ Brăila, au decedat în urma unui accident rutier.

Aceștia se aflau la datorie, în serviciul de patrulare, pe raza localității Șutești. Din primele informații, colegul nostru a pierdut controlul “autospecialei”, acele sicrie pe roți de care vă aminteam într-un articol anterior și s-a izbit de un copac, după care mașina a luat foc.

În urma accidentului, colegii noștri din cadrul Secției 4 Ianca – IPJ Brăila, au rămas încarcerați și au decedat după ce mașina a luat foc.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!”

Poliţistul care se afla la volan mai avea un an până la pensie, iar tânăra poliţistă din dreapta intrase în serviciu în urmă cu numai cinci luni.