Actualitate

Polițist buzoian, locul 3 la prima competiție națională de rafting pe traseu artificial. Și-a găsit pasiunea pentru acest sport în copilărie, la Siriu (FOTO & VIDEO)

În timpul serviciului stă cu ochii pe șoferii care tranzitează orașul, pentru a se asigura că aceștia respectă regulile în trafic, iar în timpul liber se urcă în barca de rafting și se antrenează alături de colegii de echipă pe apele râului Buzău. Vorbim despre agentul șef adjunct Marius Alexandru Moise, de la Poliția Nehoiu, medaliat, zilele trecute, în cadrul primei competiţii de rafting din România organizată pe un râu artificial.

“În perioada 29-31 octombrie a.c. a avut loc prima competiţie pe un râu artificial de rafting în România – Cornişa IRF Rafting Cup 2021, în judeţul Botoşani.Competiţia s-a desfăşurat pe 4 discipline, respectiv Sprint, Head2Head, Slalom, Downriver, pe categoriile R4, Open Men şi Open Women. La categoria R4 (echipaj cu 4 membri), a participat şi echipa Rafting Club Nehoiu, din care face parte poliţistul buzoian Moise Marius Alexandru. Buzoianul şi-a făcut mândru judeţul de origine, dar şi echipa profesională a poliţiei buzoiene, prin câştigarea locului III al podiumului”, anunță IPJ Buzău.

A fost vorba despre o competiție specială, pe un traseu care a imitat un râu de munte, o competiție organizată pentru prima dată în țara noastră noastră și în cadrul căreia echipa din care a făcut parte buzoianul Marius Alexandru Moise a demonstrat cât de bine sunt pregătiți

“Traseul de la Cornişa este singurul traseu artificial de river rafting din România, dar şi din estul Europei. Are o lungime de 280 de metri şi diferite grade de dificultate imitând cu fidelitate senzaţiile oferite de râurile învolburate de munte. Locaţia este destinată competiţiilor naţionale şi internaţionale. Cel mai apropiat traseu din această categorie este în Slovacia, iar cel mai mare, în Londra.  Pentru a imita senzaţia de râu învolburat au fost montate instalaţii speciale şi foarte moderne, cu pompe şi orificii prin care apa este împinsă la suprafaţă”, menționează IPJ Buzău.

De 9 ani, Marius Alexandru Moise a îmbrăcat uniforma de polițist, însă nu a uitat nicio clipă de pasiunea sa pentru rafting. Un sport pe care îl practică de câțiva ani, dar pe care l-a învățat încă din copilărie, pe plaiurile natale, aproape de apele Buzăului.

“Cu o copilărie petrecută în avalul Lacului de acumulare Siriu, pe cursul spectaculos printre munţi al râului Buzău, Marius este poliţistul care dovedeşte că simţul şi asumarea apartenenţei unui loc, generează versiunea cea mai frumoasă a unui om. Râul Buzău a fost cel care i-a insuflat pasiunea pentru rafting, prima competiţie la care a participat fiind în anul 2018. De atunci, poliţistul a concurat în fiecare an, alături de ceilalţi 3 membri ai echipajului, doi români şi un francez, la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de profil, adjudecându-şi locuri ale podiumului.”