Actualitate

Polițista care s-a sinucis cu arma din dotare a fost înmormântată. Detalii surprinzătoare din anchetă

Durere de nedescris, lacrimi și un șir lung de întrebări fără răspuns.Tânăra de 36 de ani, polițist în cadrul Secției Rurale de Poliție Mărăcineni, care a șocat pe toată lumea după ce a recurs la un gest extrem, luându-și viața cu pistolul din dotare, a fost condusă ieri, 3 noiembrie, pe ultimul drum. La 3 zile de la momentul în care a decis să încheie socotelile cu viața, buzoianca a fost înmormântată în Cimitirul Sf. Gheorghe, din municipiul Buzău. Renumită pentru profesionalismul de care a dat dovadă în toți anii în care a activat ca polițist, tânăra a fost condusă pe ultimul drum în uniforma de om al legii.

În urma sa au rămas doi copii care vor crește fără iubirea celei care le-a dat viață, un soț și părinți îndurerați, prieteni care nu își explică de ce Cecilia, o tânără plină de viață, mereu cu zâmbetul pe buze și gata să ajute pe oricine, în orice moment, a recurs la un asemenea gest.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror, desfășoară o anchetă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat cu polițista care a renunțat la tot și și-a luat viața împușcându-se cu pistolul din dotare. Primele date care se conturează arată că problemele conjugale ar fi determinat-o pe tânăra de 36 de ani să renunțe la tot și să își pună capăt zilelor.

Între timp, ancheta privind dreptul de a deține arma acasă, în afara orelor de program, s-a încheiat și a scos la iveală că tânăra a respectat regulamentul. Prin ordin de ministru s-a dispus ca la secțiile rurale de poliție, acolo unde nu există camere speciale pentru păstrarea armamentului, sub pază strictă, la terminarea programului angajații secțiilor să ia armele din dotare acasă. Doar în cazul în care lipsesc de la serviciu o perioadă mai îndelungată trebuie să predea pistoalele la IPJ sau la secțiile municipale de poliție.

Cecilia C. avea 36 de ani, era căsătorită și mama a doi copii. Ea absolvise, în 2009, Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina, în ultima perioadă fiind încadrată la Secția de Poliție Rurală Mărăcineni. Era apreciată de colegii săi, având o carieră ireproșabilă. Luni dimineață, așa cum făcea de obicei, înainte de a intra de serviciu, și-a dus cei doi copii la unitățile de învățământ frecventate. Apoi, a revenit acasă, unde a recurs la gestul extrem. Tânăra a fost găsită fără suflare chiar de către partenerul său de viață, pe care, potrivit unor surse, l-ar fi sunat înainte și i-ar fi spus ce are de gând să facă.