Actualitate

Urșii, prezenți în tot mai multe zone din județ. Mesaje RO-ALERT, unul după altul

În ultima vreme, odată cu apropierea toamnei, urșii au început să coboare tot mai des în zonele locuite. În căutare de hrană, animalele sălbatice ajung lângă casele oamenilor, nu doar în sate de munte, ci și în zonele mai joase.

Dacă în anii trecuți localnicii din Bisoca erau terorizați de urșii care atacau în fiecare noapte, în această vară fiarele au fost prezente tot mai des în satele din Nehoiu-Pătârlagele.Chiar aseară, aproape de ora 19:30, localnicii din Păltineni (Nehoiu) au primit mesaj RO-ALERT, fiind avertizați că un urs a coborât în localitate.

Însă, urșii au ajuns și la Merei. Vineri noapte, un exemplar a fost observat chiar în stațiunea Sărata Monteoru, iar aseară la Gura Sărății.

Vara aceasta, au fost și cazuri în care localnicii au fost atacați de urs. Un bărbat din Chiojdu și unul din Gura Teghii au ajuns la spital după ce au fost răniți de fiare.

Specialiștii spun că urșii vor fi tot mai prezenți în sate, în această toamnă, în căutare de fructe, porumb și alte produse cu care se pot hrăni, pentru a putea apoi să se retrahă în pădure, pentu a hiberna.

Etichete