Actualitate

Pompierii, la aniversare. Ce surprize au pregătit pentru buzoieni

Porți deschise, prezentare de tehnică și istorisiri despre întâmplările din viața unui pompier. Astfel de activități vor avea loc zilele acestea, în Buzău și în Râmnicu Sărat. Se apropie 13 septembrie, Ziua Pompierilor, eveniment important pentru salvatorii buzoieni, care au decis să marcheze această zi chiar din acest weekend. Pe lângă faptul că deschid larg porțile tuturor subunităților, pompierii buzoieni merg și în locurile aglomerate din oraș pentru a fi în mijlocul buzoienilor și a-și face cunoscute activitățile de zi cu zi și provocările pe care le presupune meseria de pompier. Nu doar în municipiu vor fi organizate astfel de activități, ci și la Pătârlagele.

“Pe tot parcursul weekendului, dar și pe data de 13 septembrie, între orele 10:00 – 14:00, porțile tuturor subunităților de pompieri buzoiene vor fi larg deschise pentru cetățenii buzoieni, unde va așteptăm cu drag pe toți!  Totodată, se vor organiza prezentări ale tehnicii de intervenție la incendii și activități de informare preventivă/puncte mobile de informare preventivă după cum urmează:

  • Detașamentul de Pompieri Buzău:
  • -10 septembrie, între orele 10:00-12:00 (sâmbătă) – Parcul Tineretului, Buzău;
  • -11 septembrie, între orele 10:00-12:00 (duminică) – Bulevardul Nicolae Bălcescu, Buzău (zona Consiliului Județean).
  • Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat:
  • -11 septembrie, între orele 10:00-12:00 (duminică) – Parcul Central din Râmnicu Sărat.
  • Stația de Pompieri Mărunțișu:
  • 11 septembrie, între orele 16:00-18:00 (duminică) – Piața centrală din orașul Pătârlagele.”

Ziua Pompierilor este marcată în fiecare zi în data de 13 septembrie, comemorând Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848, la București, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.