Actualitate

Pompier buzoian, erou pe litoral! A salvat două persoane

Salvează vieți de 11 ani, iar în această săptămână alte două persoane au scăpat cu bine dintr-o situație limită datorită lui. Este vorba despre Alexandru, un pompier angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău. Detașat pe litoralul românesc, buzoianul a salvat de la înec două persoane.

Totul s-a întâmplat miercuri, pe când Alexandru era în ziua sa liberă și se relaxa la o piscină din Magalia.

 ”În timp ce își petrecea timpul la o piscină din stațiunea Mangalia, a auzit strigăte de ajutor. O femeie țipa și arăta disperată către soțul și copilul său care erau în apă, nu știau să înoate și riscau să se înece. Cineva de pe margine a aruncat un colac care să îi ajute să rămână la suprafață, însă fără rezultat. Cei doi se agitau și împingeau covrigul salvator în altă direcție”, spun colegii săi.

Văzând pericolul, Alexandru le-a sărit imediat în ajutor.

”A recuperat colacul, apoi s-a îndreptat către tată și fiu. Se agitau teribil și riscau să se scufunde. Primul lucru a fost să îi liniștească, iar ulterior să îi ancoreze cu brațele de colac. Un coleg de-al lui Alexandru, martor și el la cele întâmplate, a sărit în apă să îi ajute.

Deznodământul a fost unul fericit pentru toți cei implicați! Au ieșit cu bine din piscină, deși au tras o sperietură zdravănă”, spun surse ISU.

Fapta lui Alexandru a atras atenția șefilor de la București astfel că, în semn de mulțumire, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut publică povestea buzoianul în întreaga țară.

”El e Alexandru, colegul nostru, iar în urmă cu două zile a fost protagonistul unei fapte demnă de toată lauda!”, au scris pe pagina de Facebook a IGSU.

Plutonier major Debu Alexandru este angajat de 11 ani la ISU Buzău.