Actualitate

Poștașii rămân în grevă. Ce se întâmplă cu pensiile a peste 71.000 de buzoieni

Este a doua zi de grevă generală la Poșta Română astfel că, la Buzău, toate oficiile rămân închise. În tot acest timp, peste 71 .000 de seniori își așteaptă pensiile a căror livrare ar fi trebuit să înceapă pe 1 aprilie.

Factorii poștali nu vor munci nici astăzi. După o noapte de negocieri nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu angajatorul. Discuțiile dintre cele două tabere vor continua și astăzi și, potrivit liderului sindicatului, Bogdan Ion, sunt speranțe să se încheie conflictul de muncă.

”Astăzi va fi ca și ieri. O zi cu activitate întreruptă. S-a negociat și azi noapte, se va negocia și dimineață și probabil că astăzi, așa zic eu, cred că o să avem un rezultat final care ne va spune că trebuie să încetăm sau că trebuie să continuăm acțiunea noastră. Astăzi sigur vom lua o decizie”, a spus Bogdan Ion.

În tot acest timp, pensionarii își așteaptă banii. În județul Buzău sunt peste 71.000 de seniori care încasează drepturile financiare prin intermediul Poștei Române.

”Din punctul de vedere al CJP Buzău și potrivit calendarului de plată a pensiilor stabilit la nivel de țară de către CNPP București, pensiile se achita la domiciliul beneficiarilor între data de 1 și 15 a lunii. În județ sunt 112.599 pensionari stat și 6900 pensionari din sectorul agricol. Din totalul pensionarilor, 47.690 primesc pensia în cont bancar și nu sunt afectați de grevă”, informează surse sansanews.ro

Liderul poștașilor buzoieni dă asigurări că toți pensionarii își vor primi banii imediat ce conflictul se va încheia, iar dacă mâine va fi reluată activitatea, tot mâine se va ajunge la zi cu livrarea pensiilor.

”În cazul în care se va relua activitatea. Fără probleme, mâine vom fi la zi cu livrarea pensiilor. Efortul nostru este consistent și întotdeauna am acoperit, cu sacrificii, până noaptea târziu, am reușit cu ore suplimentare să ne facem datoria. Așa cum am promis nici buzoieni, nici poștașii nu vor avea de suferit. Nu se pune problema să nu livrăm pensiile la timp”, a mai spus Bogdan Ion.

Detalii despre ceea ce solicită poștașii găsiți aici.