Actualitate

(VIDEO) Școala Militară Boboc, la ceas aniversar! Se împlinesc 112 ani de instruire a piloților militari

În urmă cu 112 ani, se înființa prima Școală Militară de Pilotaj din România, care era, în același timp și a doua înființată la nivel mondial, după cea din Marea Britanie. De atunci, tradiția militară le-a fost insuflată tuturor tinerilor care și-au făcut instructajul la Boboc, care duc mai departe misiunea nobilă de a deservi Forțele Aeriene Române.

„ La 1 aprilie 1912 se înființa prima Școală Militară de Pilotaj din România (și a doua la nivel mondial) , sub comanda maiorului Ioan Macri. Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene este continuatoarea tradițiilor militare ale acestei Școli și 112 ani mai târziu îndeplinește aceeași nobilă misiune de a instrui și perfecționa piloții militari din Forţele Aeriene Române .La ceas aniversar , le suntem recunoscători înaintașilor noștri, și le dorim un sincer “La mulți ani!” camarazilor din prezent”, au transmis reprezentanții Bazei Aeriene de la Boboc

Piloții sunt îndrumați și instruiți pentru a fi cei mai buni. Școala Militară de la Boboc este „locul care a dăruit cel mai mult” și este pentru mulți a doua casă, în care își petrec majoritatea timpului. În accepțiunea piloților militari, baza aeriană este primul loc în care s-au desprins de la sol, plini de emoție, iar fiecare zi petrecută aici, de când au ajuns la Boboc, este diferită de toate celelalte.

Deși zilele de muncă au o încărcătură emoțională puternică, niciunul dintre angajați nu ar renunța la această carieră. Mulți dintre piloți știu din povestiri că la 28 de ani de la înființarea școlii militare, aerodromul Boboc a devenit școală pentru militarii de la Tecuci și Buzău, primind de la Alexandru Marghiloman pământuri cedate în folosul aviației.