Actualitate

(FOTO&VIDEO) Scandal la un oficiu poștal din Buzău. Au intervenit jandarmii și polițiștii

Apel pe numărul unic de urgență 112, primit în această dimineață, de la Oficiul Poștal nr 5, din municipiul Buzău. Potrivit unor surse sansanews.ro , acolo au fost trimise mai multe echipaje de polițiști și jandarmi, care să reinstaureze liniștea. Conflictul pare să fi izbucnit de la faptul că, în această dimineață, conducerea companiei Poșta Română, a trimis la Buzău superiori care să medieze conflictul de muncă soldat cu întreruperea activității.

Delegatul a sosit la Buzău însoțit de mai mulți angajați trimiși de la centru. Aceștia au încercat să îi convingă pe salariații buzoieni să renunțe la protest și să meargă pe teren pentru a desfășura o parte din activitățile curente. Trimișilor de la București li s-a refuzat accesul în instituție, iar divergențele au condus la o situație conflictuală, în urma căreia unul dintre angajați a sunat la 112.

Greva generală din Poșta Română a făcut ca mai mulți angajați să fie trimiși de la București la Buzău pentru a-i înlocui pe protestatari, astfel încât activitatea poștei să nu fie perturbată. Însă, acest lucru i-a enervat la culme pe buzoienii aflați în grevă generală, nemulțumiți în principal de salariile foarte mici pe care le primesc lună de lună.

Angajații Oficiului sunt afară, iar în mijlocul lor este liderul de sindicat Bogdan Ion care încearcă să-i liniștească.

Amintim că astăzi angajații din mai multe oficii poștale din țară sunt în grevă generală. Poștașii din Buzău au mai organizat un protest și săptămâna trecută.

La primele ore ale dimineții, Compania Națională Poșta Română anunța:

”La această oră, activitatea Poștei Române, se derulează în mod normal în cele mai multe județe ale țării. Conducerea Companiei monitorizează situația și vom reveni cu informații pentru public”.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • ….am lucrat in poșta, 10 ani …am plecat în 2000 de acolo că altfel făceam foamea!…oricum, pentru distribuirea pensiilor statul plătește comision poștei române!…nu au pe altcineva să distribuie!…unii , din poștă, da, o duc foarte bine (directori
    , chiar și liderul de sindicat) !….