Actualitate Social

Poștașul bate la ușă mai devreme. Când își primesc banii persoanele cu handicap

Vești bune pentru persoanele beneficiare de indemnizație de handicap! Își vor primi drepturile bănești mai devreme luna aceasta, astfel încât minivacanța de Sfânta Maria să nu îi afecteze pe beneficiari în niciun fel.

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău anunță că luna aceasta plata drepturilor persoanelor cu dizabilități va fi realizată mai devreme decât în celelalte luni. Motivul: zilele libere acordate bugetarilor la mijlocul lunii august, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Astfel, buzoienii care primesc banii pe card vor găsi sumele în cont încă de vineri, 11 august.

” Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Buzău, anunță că, luna aceasta plata drepturilor persoanelor cu dizabilități va fi devansată cu patru zile, astfel încât toți benefiarii acestor prestații să nu fie afectați de zilele libere acordate în perioada 14-15 august cu prilejul sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului. Astfel, în data de 11 august toți beneficiarii care au optat pentru plata în cont bancar a indemnizației lunare cuvenită persoanelor cu handicap, indemnizaţiei lunare de însoţitor pentru persoanele cu handicap vizual, bugetelor complementare acordate pentru adulți și copii în conformitate cu prevederile legii 448/2006, precum și a indemnizației lunare de hrană HIV/SIDA vor regăsi aceste sume în conturi”.

De asemenea, tot din 11 august și poștașii vor începe să bată la ușă pentru a le înmâna banii beneficiarilor.

Nici plățile privind alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului nu vor fi afectate de mini-vacanța de Sfânta Maria, ele urmând calendarul obișnuit, respectiv virarea sumelor în conturi în data de 8 august.