Actualitate

(VIDEO) Noapte în beznă pentru sute de buzoieni! „Am stat pe stradă, am aprins candele și lanterne”

O noapte în beznă! De asta au avut parte sute de persoane dintr-un cartier al municipiului Buzău rămas fără energie electrică din cauza unei defecțiuni la un transformator.

De seara trecută, din jurul orei 19:00, jumătate din cartierul Mihai Viteazu a rămas fără curent electric. Un transformator din zonă s-a defectat, ceea ce a făcut ca zeci de locuințe racordate la rețea să rămână în beznă.

Practic, în case și magazine a fost beznă întreaga noapte. Toți oamenii s-au strâns pe stradă ore bune, fiind singurul loc luminat.

Astăzi, în prima parte a zilei, situația este neschimbată, deoarece, deocamdată, defecțiunea nu a putut fi rezolvată. Oamenii sunt disperați văzând că li se strică mâncarea în frigider, iar congelatoarele li se dezgheață.

Între timp, echipele furnizorului de electricitate au ajuns pe teren pentru a încerca să remedieze problema, care i-a lăsat pe oameni în beznă de ieri, de la 19:00.

Buzoienii spun că au intrat în panică și au apelat toate numerele disponibile. Acum, după ce au rămas și cu telefoanele descărcate, oamenii se simt neputincoși și simt că trăiesc ca în urmă cu zeci de ani. O buzoiancă spune că este inuman să stai o noapte în beznă, deoarece, ea a rămas inclusiv cu aparatul auditiv descărcat.