Actualitate

Poveste ca un scenariu de film. O buzoiancă a stors 300 000 de euro de la un bătrân italian pe care l-a trimis la cerșit

sursa foto: captură din reportajul Italia 1

O tânără de 24 de ani din Buzău a reușit să scandalizeze Italia după ce a înșelat un bătrân de 82 de ani, pe care l-a convins să declare în acte că este tatăl ei dintr-o presupusă relație pasageră. Pretinsa fiică, pe nume Alina,  ar fi primit 300 de mii de euro de la cetățeanul italian, după ce aceasta i-ar fi zis bărbatului că are nevoie de un transplant de inimă și de ficat. Ca să facă rost de bani, bătrânul și-a vândut casa și toate bunurile deținute, după care a ieșit la cerșit pe străzile Romei. Toți banii pe care îi aduna din mila oamenilor îi trimitea în România, să-și ajute așa-zisa fiică.

Totul ar fi început în urmă cu 6 ani, dar a ieșit la iveală acum, în urma unei investigații jurnalistice a unei echipe de la o televiziune din Italia. Povestea a fost dezvăluită în emisiunea „Le Iene”, pe canalul Italia 1.

FOTO: Bătrânul italian la cerșit. Captură din reportajul Italia 1

Bătrânul care cerșea în cărucior în fața unui supermarket s-a plâns reporterilor că e nevoit să aștepte la mila trecătorilor pentru a-și salva fiica nelegitimă din România. Pentru că povestea li s-a părut suspectă, mai ales că l-au văzut pe bărbat că nu are nevoie de cărucior, jurnaliștii italieni au mers pe fir, iar de-a lungul investigației, au descoperit că bătrânul trimisese în România o adevărată avere.

Nu se știe cum l-a convins buzoianca pe bătrân că e tatăl ei, dar s-a stabilit că bărbatul are probleme de memorie și suferă de demență senilă. Jurnaliștii au contactat-o pe tânăra din România, care i-a pus în legătură inclusiv cu o femeie care a pretins că este de la Ministerul Organelor din România. Jurnaliștilor italieni nu le-a luat mult să-și dea seama că e o minciună, neexistând o astfel de instituție în România, iar după câteva discuții telefonice ratate au venit în România. Ei au găsit locuința tinerei, într-un sat lângă Buzău, o casă nouă și spațioasă, în contrast cu restul caselor. Alina, presupusa fiică nelegitimă, duce o viață normală și nimic nu confirmă că ar avea probleme de sănătate. Ba, dimpotrivă, postările pe Tik Tok sugerează o viață mulțumitoare.

Tânăra nu a negat că a primit periodic bani din Italia și chiar a inițiat un apel video pentru a-i convinge pe jurnaliști că bătrânul admite că este tatăl ei. În timpul apelului, bărbatul neagă că el ar fi victima în toată această poveste și spune că Alina este fiica sa.

Alina și mama ei.
Captură din reportajul Italia 1

Unul dintre jurnaliștii ajunși în Buzău a încercat să-l convingă pe bătrân că este victima unei înșelăciuni de proporții, dar fără succes. El n-a putut fi convins că totul nu e decât o mare escrocherie, pusă la cale de tânără și mama ei.

”Suntem lângă Buzău. Aici trăiesc două doamne, pe una o cheamă Rică Valerica, cealaltă se numește Alina Florina Cismaru. Au fost furați 300 de mii de euro de la un bătrân din Italia care are o dizabilitate mintală. Banii i-a trimis pentru că i-a spus că e un minister al organelor, de unde trebuie să cumpere inima și ficatul, iar banii au ajuns pentru casa asta. Banii ăștia nu au fost munciți, au fost furați de la bătrânul care are o dizabilitate mintală. A trimis bani, banii au ajuns aici. A fost înșelat. L-a făcut să spună în scris că este tatăl ei”, a declarat, la Buzău, jurnalistul italian Rocco Xavi.

Presa din Italia scrie că în urma investigației jurnalistice, autoritățile au deschis o anchetă pentru înșelăciune, dosarul fiind în curs de cercetare.

Reportajul difuzat de televiziunea italiană îl puteți vedea AICI.