Actualitate

Vremea schimbă foaia! Anunțul meteorologilor pentru astăzi

Chiar dacă pentru noaptea de Înviere și prima zi de Paște, prognozele arată relativ bine, înaintea acestora va mai exista un moment în care vremea va contrazice data din calendar. Meteorologii anunță, pentru astăzi, o schimbare majoră a registrului în care va evolua vremea. De la prânz și până la noapte, ne așteptăm la fenomene de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, un cod galben, avertizare valabilă în ziua de 14 aprilie, în intervalul orar 12,00-23,00.

Potrivit acesteia, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60…65 km/h), averse cu caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h.