Actualitate

Povestea succesului! A renunțat la industria alimentară și a ajuns cunoscut pentru sculpturile în metal

”Prin ore de metal topit, pot să împietresc nisipul din clepsidră, o obsesie copilărească, pe care metaforic am reușit să o controlez prin ceea ce fac, fără să știu”! Sunt cuvintele tânărului a cărui poveste sansanews.ro v-a spus-o, în exclusivitate, în urmă cu trei ani. Într-un interviu pe care îl puteți citi aici, Răzvan Andrei Ghiță ne împărtășea pasiunea sa pentru artă. Acum, tănărul este cunoscut în toată țara, iar pe 22 august va avea prima expoziție de sculpturi din metal.


Răzvan Andrei Ghiță este din Râmnicu Sărat, iar în mâinile sale toate piesele auto vechi, aruncate la fier vechi, prind o nouă înfățișare, devin obiecte de artă. Este un designer autodidact devenit singurul roman care realizează instrumente muzicale din piese auto reciclate. ”Cariera” sa a început acum cinci ani, după ce a a renunțat la meseria de inginer în industria alimentară pentru care a studiat la Universitatea din Galați pentru a crea obiecte unice la care folosește tot ceea ce mecanicii aruncă.

”Mereu mi-am dorit să opresc curgerea timpului… stăpân peste secunde, în zile de liniște și bucurie, când simți că vrei să prelugești momentele, la infinit”, spune Răzvan Andrei Ghiță.

Pe 22 august, la ora 18.30, la Centrul Expozițional Iazul Morilor, în cadrul BIAF, Răzvan Ghiță va avea prima expoziție cu sculpturi realizate din metal.